Home > Analys: H&M närmar sig viktig stödnivå

Analys: H&M närmar sig viktig stödnivå

H&M aktien har tidigare fått säljsignaler och ligger i en kortsiktigt nedåtgående trend. Aktien är dock översåld och närmar sig dessutom nu ett viktigt stödområde vid ca 220 kr.

Vi har i tidigare analyser skrivit om att H&M fått ett antal säljsignaler. Se till exempel vår analys av H&M den 2 oktober. Vi skrev då, när kursen låg i ca 228 kr, att man skulle använda eventuella uppåtrekyler till 235-238 kr till att blanka aktien.

H&M-kursen gick sedan mycket riktigt upp och det var rikligt med tillfällen att blanka aktien i detta området. Som högst var aktien på 237 kr den 17 oktober. I skrivande stund handlas däremot H&M på 225,5 kr. Så nu närmar vi oss istället stödområdet vid ca 220 kr som är vårt första målområde för denna nedgång.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortfarande lätt uppåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är dock tydligt nedåtriktad.

Stochastic-indikatorn står lågt och visar därmed att H&M är översåld. En aktien kan emellertid fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend. Däremot kan man göra sig beredd på att aktien då har lättare att göra uppåtrekyler inom den nedåtgående trenden. Särskilt nu när aktien börjar närma sig det starka stödområdet vid ca 220 kr.

Är man positivt inställd till börsutvecklingen generellt sett och till H&M mer specifikt, kanske av fundamentala skäl, kan man därför vid ca 220 kr överväga att köpa aktien.

Går man strikt efter teknisk analys så är det emellertid bäst att först avvakta en reversal- eller någon annan köpsignal innan man köper aktien. Risken är nämligen inte försumbar att stödet vid ca 220 kr inte håller. Då siktar vi på att aktien ska fortsätta nedåt och även testa av vårt nästa målområde som ligger kring 207 kr.

Att ta position
Handla H&M för uppgång med tex. BNP Paribas MINILONG HM BP1
Handla H&M för nedgång med tex. BNP Paribas MINISHRT HM BP1
Analys H&M
H&M (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto