Home > Analys H&M: Sälj på uppåtrekyler.

Analys H&M: Sälj på uppåtrekyler.

Hennes & Mauritz-aktien har de senaste dagarna gått kraftigt nedåt. Kursen var uppe på som högst 249,4 den 25 september och ligger i skrivande stund på 228,6 kr. En nedgång på 8,3%. Det var den sämre än förväntade delårsrapporten den 27 september som sänkte aktien.

Vi har dock redan i tidigare analyser skrivit om att H&M fått säljsignaler. Se till exempel vår analys av H&M den 31 augusti. Nu har aktien dessutom stängt under stödnivån vid 238 kr. Aktien fick då en ny kraftig säljsignal.

Det första målområdet för denna säljsignal är stödområdet vid ca 220 kr. Skulle den inte heller hålla siktar vi på en nedgång till stödområdet vid ca 207 kr.

Den långa trenden, som vi definiera efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortfarande uppåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalkurvan, har emellertid nu vänt nedåt.

Stochastic- och MacD-indikatorerna har tidigare fått säljindikationer. Nu är dock Stochastic-indikatorn nere på låga nivåer och indikerar därmed att aktien är översåld.

Det är emellertid ingen köpsignal i sig självt. En kan nämligen fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend. Däremot skulle aktien nu lättare kunna göra en uppåtriktad rekyl inom den nedåtgående trenden.

Skulle H&M göra en sådan rekyl möter aktien på motståndsområden framförallt kring ca 235-238 kr och ca 244-245 kr.

För att H&M i detta läget ska få en riktigt kraftig köpsignal så behöver emellertid aktien etablera sig över motståndnivån vid ca 257 kr och gärna också över den gamla toppkursen på 260,9 från 21 september 2010. Det ser inte ut som aktien har möjlighet att göra detta den närmaste tiden. Men osvuret är förstås bäst..

Det ser troligare ut att H&M, efter en eventuell uppåtrekyl till kanske ca 235-238 kr, ska ner och testa stödområdet vid ca 220 kr. Har man blankat aktien kan det där vara läge att göra en vinsthemtagning. Alternativt kan man då flytta sin stop loss väldigt nära den aktuella kursen.

Är man positivt inställd till börsutvecklingen generellt sett och till H&M mer specifikt, kanske av fundamentala skäl, kan man vid ca 220 kr överväga att köpa aktien.

Går man strikt efter teknisk analys så är det emellertid bäst att avvakta reversal- eller andra köpsignaler innan man köper aktien. Nu gäller det snarare att blanka aktien på eventuella uppåtrekyler till i närheten av 235- 238 kr.

Stop loss om aktien stänger över 238 kr eller 245 kr. Flytta sedan ner stop lossen allt eftersom positionen visar större och större vinst.

Att ta position
Handla H&M för uppgång med tex. BNP Paribas MINILONG HM BP1
Handla H&M för nedgång med tex. BNP Paribas MINISHRT HM BP1
Analys H&M
H&M (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto