Home > Analys: Hög direktavkastning plus tekniskt stöd gör en placering i Telia Sonera attraktiv

Analys: Hög direktavkastning plus tekniskt stöd gör en placering i Telia Sonera attraktiv

Telia Sonera handlas runt botten av ett femårigt handelsintervall vilket gör aktien tekniskt intressant samtidigt som aktien har en attraktiv direktavkastning.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Telias Sonera aktien är en långsiktig underpresterare då aktien fortfarande handlas under hälften av introduktionskursen. Det finns inga indikationer att detta förhållande är under förändring då aktien de senaste fem åren varit fastlåst inom intervallet 56.50 till 40.50 kr. En forcering av intervallet på ovansidan är en positiv utveckling som har möjlighet att ta aktien upp mot motståndsområdet runt 67.50 kr. Skulle intervallet forceras på nedsidan är detta ett svaghetstecken där närmaste stöd finns runt 31 kr.

Då aktien har en relativt hög direktavkastning för närvarande runt 7 % (förutsatt att utdelningen för 2016 blir samma som 2015) är en placering intressant från detta perspektiv. Att aktien dessutom framgångsrikt avvisat intervallbotten runt 40 kr i mitten av oktober ger en positiv underton som möjliggör fortsatt uppgång på sikt mot intervalltaket runt 56.50 kr.

I ett förmodat uppgångs scenario krävs att aktien stannar ovanför 40 kr, forcerar den kortsiktigt fallande trenden vid 43 kr, följt av en passering av 45.40 kr på ovansidan. Nästa avstämningsnivå finns i detta scenario vid 48 följt av 52.50 kr.

För den aktör som söker en aktie med hög direktavkastning i första hand kan detta vara en intressant kandidat.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto