Home > Analys: Husqvarna B närmar sig säljläge…

Analys: Husqvarna B närmar sig säljläge…

Husqvarna aktien har efter en stark säljsignal rekylerat tillbaka i närheten av utbrottsnivån vilket skapar ett attraktivt blankningsläge mot 65kr i första hand.

Husqvarna aktien har sedan mitten av 2007 handlats inom intervallet 25 till 91.50kr. Sedan maj 2017 har aktien handlats mellan 76 och 91.50kr.

Aktien har misslyckats att forcera toppnoteringen efter ett test på ovansidan i mars följt av juni, och har därefter forcerat stödet vid 76.50kr. Detta har utlöst en stark säljsignal från en dubbel-toppformation. Vid genombrottet i slutet av juli, ökade omsättningen kraftigt vilket stärker säljsignalen ytterligare.

Börsen som helhet har vänt nedåt efter ett test av tidigare topp för två veckors sedan, vilket ökar oddsen för vidare nedgång och avstämning av stödområdet vid 1505 i OMX index, vilket i sådana fall ger ytterligare bränsle för nedgång i Husqvarna B då den uppvisar relativ svaghet.

Vi har siktet inställt på vidare nedgång mot tidigare lågpunkt vid 65kr följt av stödområdet runt 59kr.

På kort sikt har de senaste veckornas översålda läge i viss mån neutraliserats då aktien uppvisat en motreaktion på runt 6kr.

Då aktien visat betydande teknisk svaghet och potentialen är god på nedsidan rekommenderar vi att man kliver av långa innehav och inleder en blankningsaffär mellan 73.50-75kr. Målkurs sätts till 60kr.

För att aktien skall bli intressant från ett långsiktigt perspektiv krävs att aktien återigen etablerar sig ovanför 76.50kr under tilltagande omsättning, vilket i sådana fall ger goda odds för vidare test av 91.50kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Husqvarna B
Entré sälj 73.50-75kr Ticker HUSQ B
Målkurs 60kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 77.50kr P/E 16.2
Senaste 73.22kr Direkt avk. 3.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto