Home > Analys: Husqvarna B vid vägskäl….

Analys: Husqvarna B vid vägskäl….

Husqvarna aktien har misslyckats att forcera 10års högsta vilket lett till en vinsthemtagningsfas ned mot stödet vid 77kr. Punkteras stödet utlöses en säljsignal där 71kr är närmaste signifikanta stöd nedåt.

Husqvarna aktien har de senaste tio åren handlats inom intervallet 25 till 91kr. Aktien har nyligen misslyckats att forcera intervalltalet vilket är ett tydligt svaghetstecken som kan leda till en substantiell rekyl framöver, då aktien är tekniskt sett ”dyr” då den handlas i närheten av intervalltaket.

Aktien har i rekylen från intervalltaket funnit stöd vid 77kr som än så länge hållit säljarna borta, punkteras detta stöd kan är det en första indikation på starten av en rekylfas ned mot 71kr i första hand. Forceras denna nivå finns stöd vid 65 följt av 60kr.

Skulle aktien däremot visa positiva tecken genom att etablera sig över 85kr finns det chans för ytterligare test av intervalltaket och eventuellt ett utbrott på ovansidan. Avgörande för ett positivt scenario är hur aktien reagerar på en mindre forcering av 71kr, ökar säljtrycket d.v.s. en stängning i närheten av dagslägsta har säljarna tagit övertaget. Skulle däremot en mindre punktering leda till en stängning runt dagshögsta är detta ett styrketecken i köparnas favör. Vi ber att få återkomma när läget klarnar. Håll koll på en substantiell avvisning på veckobasis av 77kr.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Husqvarna
Ticker HUSQB
Marknad OMXS Large Cap
P/E 18.1
Senaste 78.05 Direkt avk. 2.5%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto