Home > Analys: Husqvarna testar långsiktig motståndsnivå

Analys: Husqvarna testar långsiktig motståndsnivå

Husqvarna aktien är en lämplig aktie för swing trading då den svänger kraftigt inom ett väl definierat handels intervall. Aktien har efter en högre lägsta punkt i februari stigit kraftigt och tagit sig upp till en motståndsnivå där en vändning nedåt förväntas.

Husqvarna aktien har de senaste två åren handlats i en svagt stigande kanal. Inom denna kanal är pendlingarna kraftfulla och aktien lämpar sig väl för kortsiktig handel mellan stödet vid kanalgolvet och motståndet vid kanaltaket.

Aktien har efter en sämre delårsrapport för tredje kvartalet fallit ned mot stödet vid kanalgolvet där aktien efter ett lyckat återtest gett klartecken för en uppgång. Aktien har stigit nära 20 % sedan botten runt 37 kr i början av februari månad och är i närheten av kanaltaket som agerar som motstånd. Då aktien är överköpt på kort sikt och handlas runt motståndsnivåer är det sannolikt att en rekylfas startar inom kort.

Skulle aktien passera motståndet vid 44 kr och lyckas hålla sig ovanför mer än ett par dagar är det troligt för en uppgång mot det starka motståndsområdet runt 46 kr för en avstämning. Detta scenario anses i dagsläget som mindre sannolikt.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid kanalgolvet runt 37 kr. Närmaste motstånd finns vid kanaltaket runt 44 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
27,2 (46,64) 0,8 (0,62) 2,2 2,72) 3,5 (3,72) 1,50 1,60 19,89
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto