Home > Analys: Husqvarna vänder uppåt

Analys: Husqvarna vänder uppåt

Husqvarna Aktiebolag – Husqvarna Group – är världens största tillverkare av utomhusprodukter som robotgräsklippare, trädgårdstraktorer, motorsågar och trimmers. Koncernen är också ledande i Europa inom bevattningsprodukter och är en av de ledande på världsmarknaden inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna. Husqvarna koncernens produkter och lösningar säljs via fack- och detaljhandlare i mer än 100 länder till både konsumenter och professionella användare. Husqvarna startade som gevärsfaktori 1689, fick under 1800-talet namnet Husqvarna Vapenfabriks AB och har genom åren även tillverkat symaskiner, motorcyklar, mopeder, cyklar, vitvaror, motorsågar och utombordsmotorer. Husqvarna AB ägdes av Electrolux mellan 1978 och 2006. 13 juni 2006 knoppades Husqvarna av och blev åter eget bolag, noterat på Stockholmsbörsen.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 35.50 kr. Motstånd finns vid 41.50 kr samt 46 kr.

Husqvarna aktien har de senaste två åren handlats i en större sidåtgående rörelse mellan 26 till 42 kr. En sekvens av stigande bottnar skildrar ett ökat köptryck medan säljarna försvarat 41-42 kr nivån. För ett par veckor sedan var aktien nere och testade stödet i form av den svagt stigande trenden vid 35 kr vilket visade sig hålla och vände den kortsiktigt fallande trenden. Då stödet höll kombinerat med ett brott av den kortsiktigt fallande trenden ser det ut som om aktien är redo för en uppgång mot det svårforcerade nivåerna vid mellan 41-42 kr.

I dagsläget ser det positivt ut för långa innehav men man bör kliva av om aktien stiger upp tidigare motståndsnivåer. Även om aktien skulle lyckas forcera 41-42 kr nivån så finns ett starkt motstånd runt 46 kr vilket begränsar uppgångspotentialen.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto