Home > Analys: ICA gruppen bryter uppåt!

Analys: ICA gruppen bryter uppåt!

ICA gruppen har efter omfattande test av MA 200 brutit uppåt genom motståndet runt 300 kr vilket utlöst en köpsignal. Eventuell rekyl ned mot 300 kr utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ICA gruppens stigande trend accelererade i slutet av förra året vilket gjorde att aktien blev kortsiktigt överköpt då avståndet mot det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200, visade hela 26 % ovanför. Detta leder oundvikligen till en justering i form av en sidåtgående rörelse alternativt en kurskorrigering för att justera det underliggande sentimentet och möjliggöra en ny uppgångsfas.

I samband med en svagare börs som helhet har aktien neutraliserat det tidigare överköpta läget i form av en sidledes handel mot MA 200, som visat sig hålla efter ett flertal test. MA 200 utgör således en viktig referenspunkt för en bestående kursuppgång.

I slutet av förra veckan visade aktien positiva indikationer då ett motstånd runt den psykologiskt viktiga 300 kr nivån forcerades. Detta har utlöst en köpsignal inom handelsintervallet mellan 274 och 324 kr.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas ovanför 290 kr och ser en eventuell rekyl ned mot 300 kr som en attraktiv ingångsnivå för en uppgång mot 323 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 290 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid 300 följt av 293 kr. Motstånd vid 315 följt av 324 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto