Home > Analys: ICA gruppen i starkt stigande trend

Analys: ICA gruppen i starkt stigande trend

ICA gruppen har haft en fantastisk utveckling på börsen de senaste två åren med en uppgång på nära 300 %. Aktien har nyligen framgångsrikt testat stödet vid den stigande trenden runt 195 kr vilket är en viktig referenspunkt inför fortsatt uppgång.

ICA-aktien har ett P/E på 3.5 vilket är betydligt lägre än bransch genomsnittet på 9.06 Utdelningen är för närvarande 0 kr men förväntas bli 8.60 kr för 2014 och 9.70 kr för 2015. Vinst per aktie har i år stigit rejält till 56.58 kr per aktie.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 195 kr.  Motstånd finns vid toppnoteringen runt 210 kr.

ICA aktien handlas i en starkt stigande trend sedan 2012 där aktien gått från en lågpunkt på 78 kr till som högst 210 kr. Efter en utlöst köpsignal vid årsskiftet har aktien accelererat på ovansidan och det finns för närvarande inga naturliga referenspunkter på ovansidan bortsett från tidigare toppen att navigera efter.

I dessa fall får man helt enkelt hänga med aktien uppgång till dess att trenden bryts. Aktien är betydligt överköpt om man ser på avståndet mellan aktien och dess långsiktiga stigande medelvärde men det behöver inte betyda att ett trendbrott väntar bakom hörnet då aktier ofta kan visa ett överköpt läge under mycket lång tid.

Då trenden är tydligt stigande har vi en positiv grundinställning så länge som aktien håller sig ovanför stödet 195 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto