Home > Analys: ICA gruppen kraftansamlar inför nya uppgångar…?

Analys: ICA gruppen kraftansamlar inför nya uppgångar…?

ICA gruppen befinner sig i en starkt stigande trend efter ett utbrott från en bottenformation i början av oktober. Aktien nådde som högst 317 kr och har därefter inlett en kraftansamlingsfas i form av en triangelformation. Forceras 317 kr utlöses en ny köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ICA aktien handlas i en stigande trend sedan tre år tillbaka där aktien gått från en lågpunkt på 73 kr till som högst 317 kr. Aktien har under kursuppgången rebalanserat sentimentet i form av en sidåtgående rörelse alternativt en mindre rekyl, men har med den senaste köpsignalen under oktober tagit sig betydligt över det långsiktiga jämviktsvärdet vilket kan signalera behovet av en större andhämtningspaus.

Aktien har därefter inlett en ny konsolideringsfas i form av en triangelformation där ett signifikant brott av 317 kr utlöser en ny köpsignal.

Då huvudtrenden är stigande är huvudscenariot en fortsatt uppgång och nya toppnoteringar.

Det som talar emot nya toppnoteringar är aktiens sträckta nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 och att OBV värdet fallit igenom tidigare lågpunkt. Man bör således vara uppmärksam på att en forcering av stödet i triangelformationen runt 287 kr kan signalera en större korrigering i aktien.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid 287 kr. Motstånd vid 317 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto