Home > Analys: ICA Gruppen på väg mot köpzon.

Analys: ICA Gruppen på väg mot köpzon.

ICA gruppen är ett av börsens lägst värderade bolag med ett p/e tal på 3.5. Aktien utlöste under februari en ny köpsignal då en längre tids konsolidering forcerades på ovansidan.  Den senaste veckans börsfrossa har tagit aktien ned för ett återtest av denna köpsignal vilket skapar en attraktiv ingångsnivå i aktien.

ICA aktien handlas i en starkt stigande trend sedan 2012 där aktien gått från en lågpunkt på 78 kr till som högst 224 kr. Sedan september månad har aktien handlats i ett smalt handelsintervall mellan 190 till 210 kr vilket vanligtvis är en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång i enlighet med den långsiktigt stigande trenden.

Handelsintervallet bröts i mitten av februari vilket utlöste en ny köpsignal som tagit aktien upp som högst 224 kr. Aktien har därefter rekylerat i samklang med den förra veckans börsfrossa men det finns inga indikationer på att detta är något annat än en helt naturlig rekyl i en långsiktigt stigande trend.

Vi ser en fördelaktig ingångsnivå vid fortsatt rekyl ned för ett test av stödet runt 210 kr (tidigare motståndsnivå) i enlighet med den långsiktigt stigande trenden. En stoploss placeras förslagsvis runt 203 kr. Målkurs sätts konservativt till skillnaden av det tidigare handelsintervallet (20 kr) + utbrottsnivån på 210 kr = 230 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid konsolideringstaket runt 210 kr. Motstånd finns vid toppnoteringen vid 224 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
3,5 (7,28) 0,6 (6,84) 1,6 (1,08) 3,7 (3,18) 8,00 61,71 132,04
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto