Home > Analys: Intel kan bli intressant för köp efter rapport

Analys: Intel kan bli intressant för köp efter rapport

Aktiemarknaden är het, glödhet till och med kanske till och med lite för het. När rapportperioden nu är i full gång är vi mitt i en spännande period, även om del 1 det franska valet nu är avklarat står utmaningarna på rad. Ett bolag som rapporterar i veckan, närmare bestämt imorgon är Intel. Aktien har nämligen gett signaler om fortsatt uppgång och kan bara marknaden hålla sig någorlunda lugn i samband med rapporten kan en möjlighet att gå lång infinna sig. 

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Intel är en aktie som relativt dess index Nasdaq inte riktigt haft samma flyt på sistone utan har uppvisat en mer komprimerad utveckling samtidigt förefaller den i vissa avseende lite starkare än den breda marknaden. Exempelvis satte Intel en högre botten i februari 2016 medens Nasdaq satte sin lågpunkt just vid detta tillfälle.

Långsiktigt så signaler Intel för att den borde kunna klara av att nå både $40 och $41 frågan är om det inte är dags för en attack redan nu?

Från bottennoteringen i augusti 2015 bygger aktien högre bottnar, trenden är således klart positiv. Från botten kan vi räkna två positiva svingar och två negativa. Det borde alltså finnas utrymme för ytterligare en körning uppåt.

Drar vi en trendlinje från botten 2015 ser vi hur den ganska snyggt ger stöd åt aktien i sin positiva trend och så länge denna linje håller siktar vi högre ur mer eller mindre alla tidsperspektiv.

Intel (dagsdiagram)
Intel (dagsdiagram)

Intel rapporterar efter stängning imorgon, om aktien inte drar iväg för mycket alternativt klarar av att hålla stöd efter rapporten är den intressant för köp för fortsatt uppgång. Det är dock viktigt att man kan bibehålla en ok risk/reward. Om aktien exempelvis skulle stiga med 6 % på rapporten får man låta den vara, det är snarare så att en svagt negativ reaktion och ett lyckat test av den stigande trendlinjen är att föredra. Skulle vi få en kraftigt negativ reaktion och aktien bryter den stigande trendlinjen bör man sannolikt låta aktien vara ett tag.

Oscillatorerna i form av RSI och Slow Stochastic har nått nivåer där man kan förvänta sig en rekyl och glidande medelvärdena 50- respektive 200 dagars är i en positiv trend. Det snabbare medelvärdet befinner sig dock under 200 dagars, men håller sig aktien ifrån plötsliga prisfall bör en köpsignal snart infinna sig sett från detta perspektiv.

Vi har alltså en positiv hållning till Intel. Avvakta rapporten, men så länge som vår trendlinje håller för ett eventuellt test är vi intresserade av ett köp med siktet ställt på $40 nivån. Nödutgången placeras lämpligen vid $35 eller möjligen något lite tightare. Idealt får vi möjlighet att komma in på en mindre dipp mot $36 nivån.

 

Intel – en överblick
Entré köp $36.00 Ticker INTC
Målkurs $40.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $35.00 P/E (est 2017)  12.70
Senaste $36.87 Direkt avk. (est 2017) 2.9 %

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto