Home > Analys: Intressant läge i Bravida!

Analys: Intressant läge i Bravida!

Installations- och servicebolaget Bravida har sedan sensommaren handlats inom ett tydligt handelsintervall med MA 200 som tydlig balanspunkt. Flertalet försök till vidare nedgång under tekniskt stöd har misslyckats, vilket talar för ett nytt utmanande av handelstak samt MA 50 efter förnyad köpstyrka under veckan…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en riktigt bitter sommaravslutning har det varit en tydlig kraftsamlingsfas och balansgång inom snävt handelsintervall.

I sin helhet är det inom 58 – 60.50 kronor större delen av volymen återfinns, vilket innebär att vi återfinner tunga stöd som motståndsnivåer i både kanalgolv och tak.

Säljstyrkan har inte riktigt fått genomslag att lyckas driva priset tydligt under 58 kronor, även om mindre noteringar vid 57.50 kronor lyckats.

Vi bedömer därmed att Bravida befinner sig på nytt i ett intressant läge, där vi inte bara kan få se en fortsatt köpstyrka i bilden, men även ett köpläge kring 58.00 kronor.

Sannolikheten för att vi nu på allvar kan få ett utmanande av kortsiktiga 50 dagars glidande medelvärdet är tydligt förhöjt. På onsdagen fick vi nästan ett utmanande, och ett tydligt utmanande skulle förstärka scenariot för en vidare uppgång till vår målkurs 60.50 kronor.

Vid denna prisnivå som 60.50 kronor, tillika kanaltaket i den fas vi upplevt under hösten hittills, väntas säljstyrka kliva in på nytt. Möjligtvis kan det vara värt att skala ur sin position, speciellt om man i ett scenario skalat sig in mellan 57.50-58.00 kronor.

Skulle det visa sig att vi i nuvarande scenario får vidare svaghet, till följd av rådande rapportflod på börsen, genom framförallt ett allvarligt utmanande av 6-månaders lägsta vid 57.50 kronor, begränsar vi en nedsida vid position genom att förslagsvis placera en stop loss vid 57.25 kronor.

I ett pressmeddelande den 11 oktober framgick det att Bravida får i uppdrag av Peab, att installera lösningar för el och sprinkler, när Sollentunas sjukhus bygger om sina lokaler för att möta framtidens vårdbehov. Projektet som beräknas vara färdigt i slutet av 2018 påbörjas omgående, och har ett ordervärde på cirka 90 miljoner kronor.

Bolagets delårsrapport för tredje kvartalet presenteras inte förrän den 10 november.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BRAV.

Analys: Intressant läge i Bravida!

Bravida
Entré köp 58.00 kr Ticker BRAV
Målkurs 60.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 57.25 kr P/E 16.2
Senaste 58.35 kr Direkt avk. 2.1%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto