Home > Analys: Intressant möjlighet att gå lång i OMXS30-indexet

Analys: Intressant möjlighet att gå lång i OMXS30-indexet

OMXS30 har funnit värde och balanserat kring det i 3-4 veckor, men goda möjligheter för handel på båda sidor, dvs båda köpa och sälja (gå kort). Nu har priset överreagerat nedåt och befinner sig kring starka stödområden under värdeområdet.

Sannolikheten är där god för en respons från köparna och en prisrörelse tillbaka upp mot värde och accepterade priser. Dessutom är möjligheten i linje med det starka underliggande börssentimentet, där många marknader fortsätter notera successivt nya toppar.

Det innebär alltid högre risk att ta position strax före helgen, och den mer passiva aktören bör eventuellt invänta måndagens öppning och utvärdera om möjligheten fortfarande är intressant. I skrivande stund har säljarna klart dominerat dagens handel i OMXS 30 (delvis beroende på sämre statistik än väntat) och det finns risk för viss ytterligare nedsida innan köparna eventuellt kliver in.

Hur jag tänker och resonerar kring möjligheten:

  • Jag vill se respons från intresserade köpare under värde
  • Priset befinner sig kring slutzoner, mellan 1158-68, och tar vi oss ner och börjar acceptera lägre så minskar sannolikheten avsevärt (risken är således liten i förhållande till potentialen)
  • Jag söker en respons tillbaka upp i värde och vidare mot motstånd kring VAH/unfair highs, 1211-1220 (röda linjer i grafen)
  • Möjligheten har en bra Risk/Reward och god sannolikhet att spela ut sig
  • Jag ser en potential på cirka 3-5 % inom loppet av några dagar till en vecka
  • Den mer passiva aktören kan vänta med att ta position tills efter helgen (risk för gap)
  • Slutsats: Fokusera på att gå lång/köpa OMXS 30 under värde för en prisrörelse tillbaka upp
omx tp
Daglig graf OMXS 30 – Fördelaktiga priser för köpare i förhållande till värde

World Capital Markets – Sveriges första analysprodukt baserad på Volume Profile

World Capital Markets är ett exklusivt marknadsbrev som går ut genom e-post i PDF-format. Produkten är Sveriges första baserad på analysverktyget Volume Profile och består av aktuella marknadsuppdateringar, konkreta handelscase och teoretisk utbildning om de finansiella marknaderna. Fokus ligger på några av de populäraste och mest likvida marknaderna i världen, The World Capital Markets. Däribland finner ni OMXS 30, Dax, S&P500, Guld, Silver, Crude Oil och några fler.

Under en begränsad period så erbjuds produkten helt gratis. För att starta er prenumeration så behöver ni endast besöka Worldcapitalmarkets.se och signa upp er e-postadress på förstasidan, så kommer ni mottaga brevet helt utan kostnad direkt i er inkorg.

Prenumerera →

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto