Home > Analys: Biogaia – investerare gillar probiotika

Analys: Biogaia – investerare gillar probiotika

Affärsidén är enkel och produkterna känns igen av barnfamiljer. Biogaias affärsidé är att utveckla och sälja probiotiska produkter i form av kosttillskott och livsmedel. Bakteriekulturen som Biogaia utvecklat hittas i te.x Sempers produkter som finns hos de flesta dagligvaruhandlare. När barnen skriker Smoothie Yoghurtar i klämpåse istället för Happy Meal så ska vi vuxna nog köpa aktien.

Med en genomsnittlig vinstmarginal efter skatt på 34 % sedan finanskrisens utlopp är det inte konstigt att aktien för en månad sedan nådde +6000 %-markeringen (246) sedan bottennivån på 4,1. Samtidigt visar den fallerade HS-formationen i diagrammet att köparna fortfarande dominerar i handeln. Detta bekräftas också av svansarna i candlestickdiagrammet den här veckan.

Ett återtest av toppnivåerna är sannolikt och i första hand kan man sikta på ett gap som kan fyllas vid 243. I närheten finns också ett matematiskt motstånd på 251,5. Med understöd från ett starkt index och en redan kraftfull köpstyrka i aktien, kan BIOG B sannolikt också testa 251,5-nivån. Det blir dock en kämpig väg upp med tanke på trendlinjen.

Position kan tas direkt i aktien eftersom nödutgången infinner sig så pass nära inpå så att risk/reward förblir fördelaktigt. Man behöver således inte vänta på en stängning ovan MA34 i det här fallet.

Nedan visas också BIOG B i 60-minutersupplösning. För den som är bekant med klassisk teknisk analys varslar triangeln om ett utbrott uppåt. Triangelns stödområde kan användas som exitnivå – och då med en daglig stängning under denna nivå.

BIOG B-20130704 60 min

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.