Home > Analys: Investor B på väg att bryta den fallande trenden…

Analys: Investor B på väg att bryta den fallande trenden…

Investor B är på god väg att bryta den fallande trend som aktien handlats i sedan toppen runt 363kr från april 2015. Så länge som stödet runt 287kr är intakt är förutsättningarna goda för ett test av all time highs.

Investor B aktien handlas inom en fallande trendkanal ovanför den långsiktigt stigande huvudtrenden.

Aktien tillhör en av de starkare aktierna på Stockholmbörsen med en modest rekyl på runt 33% från all time highs vid 363kr. Botten vid 257kr nåddes i februari och aktien har därefter visat på en sidledes utveckling under motståndet vid kanaltaket i den medellånga fallande trenden. I början av juli testades februari botten vilket resulterade i en kraftfull köprespons genom bildandet av en bullish piercing pattern. Detta är ett tydligt tecken på att köpare hittat tillbaka till aktien. Den tekniska bilden har därefter förstärkts genom att aktien stängt ovanför motståndet vid kanaltaket för första gången på drygt ett år.

Så länge som stödet runt 287kr är intakt finns det goda förutsättningar för vidare uppgång i enlighet med den generella förstärkningen på börsen som helhet. Närmaste avstämningsnivå i form av motstånd inför ett test av all time highs finns vid 311 samt 340kr.

Investor B
Entré köp 294kr Ticker INVE B
Målkurs 340kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 281kr P/E neg
Senaste 297.40kr Direkt avk. 3.4%

Då minsta motståndets lag vänt till stigande är aktien köpvärd på rekyl och vi ser 294kr som en lämplig ingångsnivå mot 340kr i första hand. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 281kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckor glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol INVE B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto