Home > Analys: Investor kan ha viktiga signaler på gång

Analys: Investor kan ha viktiga signaler på gång

Investor B har i år gått upp med 8,9%, räknat på kursen i skrivande stund 139,9 kr. Detta är ungefär som för OMXS30 som i år gått upp med 7,6%.

Investmentbolaget Investor brukar också, av lätt förklarliga skäl, ha en kursutveckling som relativt nära följer den för börsen i sin helhet.

I vår analys av Investor den 28 juni skrev vi att om aktien gick över motståndsnivån vid ca 131 kr skulle den få en köpsignal som indikerade en uppgång till ca 139-143 kr.

Under sommarens starka börs så har också Investor B också fått en sådan utveckling. Som högst har aktien sedan dess handlats i 144 kr.

Både den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad liksom den korta trenden.

Stochastic-indikatorn ligger på höga nivåer vilket visar på att Investor B är överköpt. Det är emellertid ingen starkare säljsignal då en aktie kan fortsätta vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Stochastic-indikatorn har dock givit i från sig ytterliggare en varningssignal. När aktien fått nya toppar på allt högre nivåer har nämligen indikatorn i stället fått nya toppar på allt lägre och lägre nivåer.

Denna så kallade negativa divergens är ett tecken på att styrkan i den uppåtgående trenden successivt tappar i styrka.

Kortsiktigt ligger Investor B nu i en konsolideringsfas mellan en stödnivå vid ca 140 kr och en motståndsnivå vid ca 144 kr

Skulle Investor B stänga under stödet vid 140 kr och dessutom under den uppåtgående trendlinje som i dagsläget ligger vid ca 138 kr, får aktien en säljsignal som kan vara värt att beakta även om man inte handlar i just denna aktie.

Detta kan nämligen vara ett tecken på att sommarrallyt på OMXS30 har tagit slut. Läs också vår analys av OMXS30 den 1 augusti. Den uppgående trendlinjen sammanfaller med stödnivån 140 kr den 13 augusti.

Investor B har sedan stödnivåer vid ca 136 kr, ca 133 kr och ca 131 kr. Skulle börsen bli extra orolig i höst kan aktien också testa av stödnivån vid ca 123 kr eller till och med lägre nivår.

Var därför gärna extra nogrann med stop loss hanteringen på eventuella innehav i Investor B.

Analys Investor
Investor B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.