Home > Analys: Investor laddar för utbrott!

Analys: Investor laddar för utbrott!

Investor B befinner sig i en starkt stigande trend efter den utlösta köpsignalen från nov 2012. Aktien har gjort en välbehövlig rekyl från all time highs under maj-juni månad och har de senaste veckorna handlats i ett smalt handelsintervall vilket sannolikt är en kraftansamlingsfas inför ett test av all time highs runt 203.50 kr.

Investor Aktiebolag är ett investmentbolag som bildades 1916 och som allt sedan starten kontrolleras av familjen Wallenberg genom de så kallade Wallenbergstiftelserna som är huvudägare i företaget. Bolaget förvaltar röststarka aktier i framför allt svenska företag. Investor har 143 anställda med huvudkontor på Arsenalsgatan 8C i Stockholm och kontor i Amsterdam, Beijing, Hongkong, Menlo Park (Kalifornien), New York och Tokyo.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 170 kr. Motstånd finns vid all time highs runt 203.50 kr.

Investor B har stigit kraftigt efter den utlösta köpsignalen under november månad och visade ett mycket överköpt läge under mars till maj månad. Denna överköpthet har i viss mån arbetats bort genom en välbehövlig rekyl under maj- juni, och aktien är i god position för nya uppgångar. De senaste veckorna har aktiens pendlingar minskat avsevärt och aktien handlas mellan ett mindre stöd vid 196.50 kr och ett motstånd vid 199.90 kr. Detta är sannolikt en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar efter ett test av all time highs runt 203.50 kr.

Då aktien befinner sig i en stigande trend är oddsen goda för ett utbrott på ovansidan, detta skulle i sådana fall utlösa en mindre köpsignal. På längre sikt är trenden tydligt uppåtriktad och så länge som aktien håller sig ovanför 170 kr nivå räknar vi med nya uppgångar.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol INVE B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto