Home > Analys: Investor närmar sig prisobjektivet

Analys: Investor närmar sig prisobjektivet

Investor Aktiebolag är ett investmentbolag som bildades 1916 och som allt sedan starten kontrolleras av familjen Wallenberg genom de så kallade Wallenbergstiftelserna som är huvudägare i företaget. Bolaget förvaltar röststarka aktier i framför allt svenska företag. Investor har 143 anställda med huvudkontor på Arsenalsgatan 8C i Stockholm och kontor i Amsterdam, Beijing, Hongkong, Menlo Park (Kalifornien), New York och Tokyo.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Då aktien handlas på all time highs finns inga naturliga motstånd. Närmaste stöd finns vid den stigande trendlinjen vid 157 kr.

Investor B har handlats en längre tid i en sidåtgående rörelse mellan 92 – 158 kr. I mitten av 2011 till större delen av 2012 bildades en större vändningsformation i form av en huvudskuldra formation. En köpsignal utlöstes i nov 2012 då aktien forcerade taket i denna bottenformation. Aktien har därefter stigit kraftigt och inte haft några som helst rekyler i denna uppgångsfas. Då prisobjektivet från huvudskuldra formationen ligger på 45 kr från 150 kr, vilket ger en potentiell målkurs på 195 kr, har risken för en rekyl ökar markant då aktien nu närmar sig detta prisobjektiv.

Aktien befinner sig än så länge i en stark upptrend men då aktien är nära prisobjektivet kan det vara förnuftigt att plocka hem åtminstone en del av vinsten för de som köpt aktien på lägre nivåer.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol INVE B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto