Home > Analys: Jackpott i Lundin Mining.

Analys: Jackpott i Lundin Mining.

Vi har i rekommendation den 22 Jan rekommenderat ett köp av Lundin Mining runt 27.90 kr, aktien bottnade ur på 28 kr och har därefter tagit ett rejält kliv uppåt och börjar närma sig vår målkurs på 35.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin mining’s kurskollaps i början av året tog sannolikt många på sängen då aktien med lätthet forcerade ett flertal stödnivåer i den rådande säljpaniken. Den 5 jan visade aktien en toppnotering på 39.10 kr och den 14 Jan bottnade aktien ur vid 26.70 kr, aktien tappade drygt 30 % på endast sju börsdagar.

Trots den intensiva säljpaniken fanns det en underliggande ordning i kaoset då aktien på femte testet av stödet vid den långsiktigt svagt stigande trendkanalen vände uppåt. Vi tolkade denna motreaktion som ett första led i en förmodad uppgång mot det långsiktiga jämviktsvärdet runt 35.50 kr. Detta scenario har med de senaste dagarnas uppgång stärkts rejält och det tidigare motståndet runt 31 kr har omvandlats till ett stöd.

För er som köpt i enlighet med rekommendation kan stoploss flyttas upp till breakeven. Så länge som aktien handlas ovanför 30 kr ser det positivt ut för fortsatt uppgång till i första hand 35.50, och på sikt kanske ett test av kanaltaket om aktien forcerar 39 kr på vägen.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto