Home > Analys: Jackpott i MEDA A

Analys: Jackpott i MEDA A

MEDA A utlöste en köpsignal i november månad då aktien forcerade 78 kr nivån. Vi rekommenderade i analys den 2 december ett köp vid ett återtest och aktien har efter en mindre konsolidering uppfyllt prisobjektivet.

MEDA A aktien är en mycket volatil aktie som visat på explosiva uppgångar följt av lika tvära kast på nedsidan. Aktien passar utmärkt för swing trading med kortare tidshorisont på någon vecka.

En köpsignal utlöstes under maj månad vilket ledde till en kraftfull uppgång under ett par dagars tid. Aktien har nu visat liknande tendenser då uppgången från köpsignalen vid genombrottet at 78 kr i november initialt tog lite tid men har de senaste dagarna exploderat på ovansidan.

Är detta starten på en rörelse upp mot tidigare toppnoteringar runt 128 kr eller kommer köptrycket avta likt uppgången under maj månad?

Det är svårt att med någon större precision säga vilket som blir utfallet men då prisobjektivet blivit uppfyllt rekommenderar vi att man åtminstone plockar hem en del av vinsten. Det som talar för en fortsatt uppgång är breakaway gapet som bildades förra veckan. Skulle aktien visa sig hålla dessa höga kursnivåer ökar oddsen för att aktien gjort sig redo för en rörelse upp mot tidigare toppnoteringar runt 128 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid tidigare topp runt 89 kr. Närmaste stöd finns runt 80 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MEDA A

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
34,6 (32,45) 2,1 (4,91) 1,8 (3,81) 2,7 (4,01) 2,50 2,67 50,33
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto