Home > Analys: JM har nått en vändpunkt!

Analys: JM har nått en vändpunkt!

JM har sedan strax före sommaren åkt på ordentligt med pisk, och en stor del av sitt börsvärde från årshögsta. Efter nedställ och negativt fall under teknisk stödnivå, med ytterligare negativt sentiment kring bostadsmarknaden har JM nu trots allt nått en attraktiv vändpunkt utifrån ett tekniskt perspektiv…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

JM steg inledningsvis under 2017 till att notera en toppnivå strax under 340 kronor. Därefter kom startskottet som tog oss ned till 220 kronor för ett utmanande på torsdagen.

En kraftig utvädring och vinsthemtagning, i samklang med att investerare pådrivits ett negativt sentiment när bostadsmarknaden uppvisar tendenser på svårigheter, samtidigt som ränteklimatet kan vara på väg att skifta kommande år.

Kortsiktigt tycker vi däremot att JM fått lite väl tryck på nedsidan, och lite oförtjänt mycket säljstyrka som nu träffat en botten, i form av stödnivå från tidigare konsolidering för drygt ett år sedan med signifikant med volym.

Vi ser därmed en attraktiv vändpunkt idag vid 220 kronor, som pekar på en rekyl och återhämtning till 245 kronor inledningsvis. På sikt om styrkan tilltar och rapportperioden sprider glädje, ja då kan det finnas utrymme för återgång och uppgång till 260 kronor.

Skulle det visa sig uppkomma svårigheter att återetablera ett positivt fortsatt momentum från köpare i ett sådant scenario, begränsar vi en eventuell nedgång och nedsida genom att förslagsvis placera en stop loss vid 212.00 kronor. I ett sådant läge ökar nämligen risken för ett utmanande och genombrott av stödnivån vid 210, för att testa sentimentala heltalsnivån vid 200 kronor.

Senaste månaden indikerar en inbromsning på den svenska bostadsmarknaden, rapporterade Nyhetsbyrån Direkt som tagit del av statistik för perioden 11 september till 8 oktober från bostadssöktjänsten Booli, som samlar in data från de svenska mäklarhusen.

”Man kan se att marknaden har saktat ned med färre budgivare och bud samt fler prissänkningar”, sade pressansvarige Matilda Adelborg på Booli.

Detta stärker vår tro att på sikt finns det risk för fortsatt svaghet, men samtidigt befinner vi oss i en situation där JM fått onödigt stort tryck på nedsidan, och att vi rent tekniskt ser en attraktiv vändpunkt för en kortsiktig återhämtning.

JM lämnar delårsrapport för tredje kvartalet 2017 den 26 oktober.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol JM.

Analys: JM har nått en vändpunkt!

JM
Entré köp 220.00 kr Ticker JM
Målkurs 245.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 212.00 kr P/E 7.8
Senaste 222.10 kr Direkt avk. 4.2%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto