Home > Analys: JM på väg att utlösa köpsignal.

Analys: JM på väg att utlösa köpsignal.

JM aktien har efter ett kursfall på drygt 35 % bildat en bottenformation i form av en huvudskuldra.  Bryts 238 kr på ovansidan utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv på 274 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

JM aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trendkanal där kanalgolvet utgör stöd vid vinsthemtagningsfaser och kanaltaket motstånd vid kursuppgångar. Aktien har efter ett utbrott genom 300 kr nivån inte attraherat ett bestående köpintresse vilket ledde till en panikreaktion när aktien återigen handlades under 300 kr nivån. Kursfallet summeras till drygt 35 % vilket tagit aktien ned till en lågpunkt i slutet av augusti strax ovanför den psykologiska 200 kr nivån.

I kursdiagrammet har en tydlig bottenformation i form av en huvudskuldra bildats vilket ger goda förutsättningar för en återhämtning av det tidigare kursfallet. Så länge som aktien handlas ovanför stödet runt 215 kr, förväntas ett utbrott på ovansidan i första hand.

En stängning ovanför 238 kr bekräftar ett utbrott. Prisobjektivet är skillnaden mellan botten och taket av det tidigare handelsintervallet, vilket ger en indikativ uppgångspotential mot 274 kr.

I en förmodad uppgång utgör MA 200 runt 250 kr första motståndet följt av 276 kr. Skulle aktien visa svaghet genom att ta sig ned och etablera sig under 215 kr finns närmaste stöd runt 207 kr.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper på ett utbrott genom 238 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 232 kr för att erhålla en attraktiv risk kontra uppgångspotential. Målkurs sätts till 274 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol JM.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto