Home > Analys: Justering uppåt i ABB?

Analys: Justering uppåt i ABB?

ABB aktien handlas återigen ovanför stödet vid 195kr vilket omkullkastar förra veckans säljsignal och öppnar upp för en återhämtning mot 205kr i första hand.

ABB aktien har de senaste två åren pendlat mellan 180 och 230kr. Inom intervallet navigerar aktien efter MA 40 som fungerar som stöd vid test ovanifrån och motstånd vid test underifrån.

I slutet av januari bröt aktien med kraft igen MA 40 och har därefter handlats ned 190kr där en köprespons uppvisats som tagit aktien ovanför tidigare lågpunkter. Detta är en positiv utveckling då 195kr återigen omvandlats till stöd. Så länge som aktien fortsätter respektera denna nivå som stöd är möjligheterna goda för starten av en återhämtning mot 205kr i första hand. Passeras detta indikeras en större vändning uppåt mot tidigare toppnoteringar och kanske även en ny högsta notering.

Då börsen som helhet verkar stabiliserats och ABB aktien inte fått fotfäste på nedsidan efter ett genombrott av stödet upplevs potentialen i första hand vara på ovansidan. Vi ser ett kortsiktigt köpläge uppenbara sig vid ett återtest av 195kr ovanifrån mot en förmodad rörelse mot 205kr i första hand, Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 192kr.

Skulle aktien återigen visa svaghet genom att signifikant stänga under 195kr finns stöd vid 188 följt av 181kr.

ABB
Entré köp 195kr Ticker ABB
Målkurs 205kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 192kr P/E 23
Senaste 197.60kr Direkt avk. 3.5%

Den mellan långa trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto