Home > Analys: Kanalsurfing i ABB.

Analys: Kanalsurfing i ABB.

ABB aktien har visat positiva signaler då aktien forcerat motståndet vid 185 kr inom den långsiktigt stigande trendkanalen. Eventuell avstämning ovanifrån av 185 kr som omvandlats till ett stöd utgör en fördelaktig ingångsnivå inför en förmodad rörelse mot 193 kr följt av 201 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ABB aktien handlas sedan oktober 2014 i en långsiktigt stigande trendkanal. Kanalbotten fungerar som stöd vid vinsthemtagningar och kanaltaket utgör en begränsningslinje för fortsatt uppgång.

Efter omfattande test av kanalbotten i början av året har aktien tagit sig upp för en lokal topp vid kanaltaket runt 193.60 kr, för att därefter inleda en rekyl ned för en avstämning av stödet vid kanalbotten.

Inom trendkanalen forcerade aktien ett mindre motstånd runt 185 kr vilket utlöst en mindre köpsignal inom den stigande trenden. Detta bekräftar att minsta motståndets lag är stigande och det vore därför naturligt att aktien rör sig vidare uppåt för en avstämning av tidigare topp följt av att test av kanaltaket strax ovanför den psykolgiskt viktiga 200 kr nivån. Värt att notera att motståndet vid kanaltaket sammanfaller med toppar från 2007-2008 vilket sannolikt blir svårforcerat och utgör därför en långsiktigt attraktiv säljnivå i aktien.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Vi rekommenderar ett köp på rekyl vid 185 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 179 kr. Målkurs sätts runt motståndet vid kanaltaket, 201 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd vid 185 följt av 180 kr. Motstånd vid 193 följt av 201-203.60 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto