Home > Analys: Kappahl laddar inför potentiellt sommarrally!

Analys: Kappahl laddar inför potentiellt sommarrally!

Kappahl har brutet räkenskapsår och omsatte för 2007/2008 4,6 miljarder SEK och genererade ett resultat på 436 miljoner SEK. Motsvarande siffror i fjol visade en snarlik omsättning men ett negativt resultat på 224 miljoner SEK. Det svenska konsumentförtroendet är dessutom svagt så vilka framtidsförhoppningar finns för bolaget och aktiekursen?

Den kortsiktige tradern har inte samma behov av att analysera bolagsfundamentala aspekter som den långsiktige investeraren utan kan istället ägna sig åt att analysera aktiemarknadens aggregerade uppfattning för att bilda sig en uppfattning om vilken sida av affären hen ska ligga på. I fallet med Kappahl-aktien erhålls tydliga tekniska signaler som talar för köp.

Sedan november-januari har aktien stigit 95 % och därefter rekylerat 20 %. Aktien befinner sig klart under 34-dagars glidande medelvärde men har funnit stöd kring 25,4 som är -20 % från toppen i januari, samt det matematiska stödet 24,9.

I min stochasticanalys använder jag oftast ett högre fibonaccital för att terminera eventuellt marknadsbrus. I bifogat diagram erhålls en tydlig bild av att stochasticindikatorn effektuerat köpsignaler samtidigt som aktiekursen rekylerat 20 % från januari. Det skapar en divergens som talar för att styrkan i uppgången är av större dignitet än rekylen.

Analys KappAhl
KappAhl veckodiagram

Sammantaget ger det förhoppningar om att KAHL kan lyfta mot 29-motståndet i första hand. Förstärkta signaler ges om aktien etablerar sig över den blåa sluttande trendlinjen som då skulle ge en köpsignal mot 36. Risk/reward är fördelaktigt i caset och två dagars stängning under 22,8 terminerar det positiva scenariot.

Analys KappAhl
KappAhl dagsdiagram
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto