Home > Analys: Kappahl rör sig sidledes när börsen faller

Analys: Kappahl rör sig sidledes när börsen faller

En månad har gått sedan vi skrev om Kappahl som en potentiell kursrusare inför sommaren. Timingen var mycket god och aktien steg kraftigt kort efter analys. För fortsatt uppgång krävs nu nya köpsignaler men en kommande rapport hotar dra undan mattan.

Tidigare analys: Analys: Kappahl laddar inför potentiellt sommarrally!

Det var under tilltagande omsättning som KAHL markerade botten vid 28,4 och gjorde en topp vid 31. Den procentuella utvecklingen var 25 % och tiden för detta var 7 dagar. Timing i aktiesammanhang har ännu en gång visat sig viktigt och betydelsen av teknisk analys faller på sin plats.

I fallet med Kappahl har aktien nu handlats sidledes under 14 dagar, till skillnad från uppgången som varade i 7 dagar. Investerare som kommit in ”för sent” har alltså de senaste två veckorna riskexponerat sitt kapital men inte fått några större vinstmöjligheter tillbaka.

I skottgluggen ligger rapporten som släpps i slutet på månaden (28 juni). En rapport som infriar förväntningarna kan ge bränsle till en etablering över den blåa trendlinjen och genom detta trigga en köpsignal som kan lyfta aktien till 36.

På kort sikt har KAHL dessvärre stängt under MA20 vilket är ett svaghetstecken men så länge 29-stödet är intakt är aktien positiv. Stochasticindikatorn visar dock ett överköpt läge och om aktien stänger under 29-stödet två dagar i rad finns det risk för att marknaden pressar ner aktien till intervallet 27-27,9.

För köp gäller alltså två dagars stängning över den blåa trendlinjen med ökad omsättning. För utstoppning gäller två dagars stängning under 27.

KappAhl (Dagsdiagram)
KappAhl (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.