Home > Analys: Kilformation i Hexagon indikerar nedgång framöver

Analys: Kilformation i Hexagon indikerar nedgång framöver

Hexagon Aktiebolag är en koncern som levererar mätsystem för mätning och positionering av objekt inom såväl mikro- som makrosegmentet. Hexagon har cirka 8 000 medarbetare i 35 länder och en nettoomsättning om cirka 13 000 MSEK. Hexagons B-aktie är noterad på listan för stora bolag på Stockholmsbörsen. Hexagonaktien är även sekundärnoterad på SWX Swiss Exchange. Verksamheten omfattar handverktyg, fasta och mobila koordinatmätmaskiner, GPS-system, nivåmätare, lasersökare, totalstationer, sensorer för flygburna mätningar samt tjänster och mjukvara. Makroprodukterna används inom bygg- och anläggningsindustri och för geografiska informationssystem, medan mikroprodukterna främst används inom bil- och flygindustrin, energisektorn, medicinteknik och design. Ett annat stort användningsområde är underhåll och kontroll av bland annat vindkraftverk och flygplan

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid 140 samt 110 kr. Motstånd mellan 183 till 187 kr.

Hexagon aktien har de senaste fem åren handlats i ett svagt stigande handelsområde i form av en stigande kilformation. Pendlingarna inom detta område har varit kraftiga men har de senaste åren minskat.  En trendlinje dragen över topparna agerat som ett motstånd för vidare uppgångar samtidigt som en trendlinje dragen över bottnarna agerat som ett stöd vid kursnedgångar. Aktien har nyligen testat motståndet men misslyckats att etablera sig ovanför detta vilket ledde till en mindre rekyl. Ett andra test misslyckades återigen vilket ledde till en kraftig utförsäljning under ökad volym vilket bekräftar det underliggande negativa sentimentet i aktien.

Det ser således ut som om aktien gör sig redo för kursnedgångar framöver vilket sannolikt tar ned aktien till stödet runt 140 kr för en avstämning.

Har man planer på att köpa finns det god anledning till en avvaktande inställning då den tekniska bilden är negativ så länge som aktien håller sig under 185 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto