Home > Analys: Kinesiska Baidu i vändningsformation

Analys: Kinesiska Baidu i vändningsformation

Kinesiska Baidu, Inc. NASDAQ: BIDU), mer känt enbart som Baidu, är ett kinesiskt företag mest känt för sin söktjänst med samma namn. Företaget grundades i Peking 2000 och blev i december 2007 det första kinesiska företaget genom tiderna att komma med i NASDAQ-100-indexet. Företagets söktjänst är den fjärde mest använda i världen (efter Google, Yahoo! och Bing) och är rankad som den 5:e mest besökta webbplatsen på internet av Alexa

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Baidu har de senaste två åren handlats i en större konsolidering mellan 95 – 165 $. En forcering av detta intervall på nedsidan uppvisades under november månad och utlöste en säljsignal.  Aktiekursen har efter säljsignalen noterats som lägst 85.96 $. Istället för ett ökat momentum på nedsidan har aktien uppvisat en trolig vändningsformation i form av en inverterad huvudskuldra. Det tidigare stödet, numera motstånd vid 95 $ visade sig vara svårforcerat vid första testet men köparna lyckades bättre under andra testet och har för närvarande med marginal lyckas forcera detta motstånd. Om aktien lyckas forcera taket i vändnigsformationen vid 104.50 $ utlöses en mindre köpsignal vilket bör ta aktien upp mot det långsiktigt fallande glidande medelvärdet.

Då båda medelvärdena är fallande är det troligt vid en rörelse uppåt mot 118 $ att aktien är i behov av ytterligare konsolidering för att på så sätt ge tid för en möjlig långsiktig vändning i aktien.

Trots att båda glidande medelvärdena är fallande ser det positivt ut på kort sikt och vi rekommenderar ett köp runt den nuvarande stödnivån vid 97 $ med en målkurs på 116 $. En stop loss läggs förslagsvis under 95 $.

Baidu (Dagsdiagram)
Baidu (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto