Home > Analys: Kinnevik ändrar beteendemönster vilket ger negativa utsikter

Analys: Kinnevik ändrar beteendemönster vilket ger negativa utsikter

Kinnevik B har ändrat sitt beteendemönster i den paraboliska uppgång aktien visat sedan lågpunkten runt 120 kr. En lägre lågpunkt noterades under fredagens handel under kraftigt ökad omsättning vilket ger tydligt negativa signaler och troligtvis indikerar ett trendskifte.

Vi har i analys förra torsdagen poängterat att oron för bakslag i Kinnevik aktien har ökat markant då aktien är extremt sträckt från ett tekniskt perspektiv samtidigt som kursen inte är försvarbar från ett fundamentalt perspektiv.

Det tog inte lång tid för marknadens aktörer att reagera då fokus under fredagen var på den negativa nyheten att ”tillväxten i antalet unika besökare hos Kinneviks nätmodebolag Zalando föll under 40-procentsstrecket under senhösten i fjol. För tremånadersperioden september-november 2013 var den också lägre än vad analytiker förväntar sig för andra halvåret 2013”. Med andra ord finns det nu någonting konkret som kan användas som borförklaring till fredagens kursfall.

I själva verket var aktien i stort behov av en rekyl efter en fenomenal parabolisk uppgång. Oavsett hur man väljer att tolka scenariot har aktien för första gången på 14 månader visat en lägre lågpunk under kraftigt ökad omsättning vilket indikerar en förändring av aktiens beteendemönster.

Scenariot om en minikrasch förfaller allt mer sannolikt då paraboliska uppgångar i bästa fall leder till en intensiv men kraftfull nedgång men oftast en större trendvändning.

Då aktien beteendemönster har förändrats är det läge att kliva av långa positioner och lämna utrymme för placeringar som ligger i början av ett positivt trendskifte såsom gruvaktier.

Aktien handlas extremt mycket över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 265 följt av 210 kr. Motstånd vid tidigare toppnoteringar runt 310 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
14,6 (9,19) 51,4 (9,48) 1,4 (1,20) 2,1 (2,45) 6,50 21,03 220,04
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.