Home > Analys: Kinnevik B på väg att utlösa köpsignal…

Analys: Kinnevik B på väg att utlösa köpsignal…

Kinnevik B handlas i en starkt stigande trend efter den utlösta köpsignalen under mars månad. Det brutna handelsintervallet indikerar ett prisobjektiv på 45 kr vilket ger en målkurs på runt 195 kr. För närvarande handlas aktien i en kraftansamlingsfas mellan stödet vid 166 kr och motståndet vid 178 kr. 

Investment AB Kinnevik är ett svenskt investmentbolag grundat 1936. Verksamheten består i att långsiktigt utveckla vinstgivande företag. Bolaget har sitt säte på Skeppsbron 18 i Stockholm. Kinnevik grundades 1936 av greve Wilhelm Klingspor och Robert von Horn. Namnet kom av en plats i närheten av Klingspors gård, Hellekis säteri, Kinneviken. Deras advokat var Hugo Stenbeck som tidigare hade haft Klingspor som klient och var god vän med Horn. En stor del av startkapitalet kom från försäljningen av Mellersta Sveriges sockerfabrik AB som släkten Klingspor var ägare i och Stenbeck hade rått dem sälja. Bolagets första investering var i Korsnäs sågaktiebolag vilket blev en lönsam investering. En del av vinsten investerades då i uppköp av Sandvikens jernverk. Stenbeck kom att köpa in sig i bolaget genom åren genom att belåna sig, något hans klient inte gjorde. Genom åren blev på detta sätt advokaten rikare än klienten. Klingspor ärvdes av sin son Carl-Gustaf Klingspor, och Hugo Stenbeck av sina barn.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid den stigande trenden vid 170 kr samt 166 kr. Motstånd vid intervall taket vid 178 kr.

Kinnevik B aktien har är en av de starkare aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en stigande trend efter den utlösta köpsignalen i mars månad. Då aktien samlat kraft under nästan tre års tid i ett intervall mellan 115 till 160 kr finns det god potential från köpsignalen. Skillnaden mellan toppen och botten i intervallet ger ett möjligt prisobjektiv på 45 kr från utbrottsnivån runt 150 kr vilket ger en målkurs på runt 195 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

De senaste sex veckorna har aktien inlett en sidåtgående rörelse och bildat ett stöd vid 166 kr och ett motstånd vid 178 kr. Det är sannolikt fråga om en kraftansamlingsfas inför vidare uppgångar. Två faktorer stödjer detta scenario, dels har prisobjektivet från den tidigare utlösta köpsignalen inte blivit uppfyllt samt så visar aktien betydande styrka under den vinsthemtagningsfas börsen som helhet genomgår. Passerar aktien motståndet vid 178 kr under tilltagande omsättning utlöses en köpsignal.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Vi ser en god möjlighet för ett köp i närheten av den stigande trendlinjen runt 170 kr, alternativt en forcering av motståndet vid 178 kr. En stop loss placeras under stödet vid 166 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto