Home > Analys: Kinnevik B i rekyl efter parabolisk uppgång.

Analys: Kinnevik B i rekyl efter parabolisk uppgång.

Kinnevik B har haft en fenomenal utveckling på börsen 2013 med en uppgång på nära 70 %. Aktien har inlett en välbehövlig rekyl mot den underliggande långsiktigt stigande trenden. Fortsätter rekylen ned mot ett starkt stödområde runt 190 kr skapas ett attraktivt köpläge.

KInnevik-aktien har ett P/E på 28.1 vilket är betydligt högre än bransch genomsnittet på 9.14 Utdelningen är 6.50 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.9 %, vilket är i linje med bransch snittet på 2.86 %. Vinst per aktie är hela 7.94 kr.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns vid den stigande trenden vid 190 kr samt horisontellt stöd vid 178 kr. Motstånd vid toppnoteringen, 236 kr.

Kinnevik B aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en stigande trend efter den utlösta köpsignalen i juli och augusti månad. Uppgången kan liknas en parabolisk uppgång vilket indikerar en extremt stark aktie samtidigt som ett varnande finger ges då aktien är i behov av en större andhämtnings paus för att rebalansera sentimentet, och ge möjlighet för en ny uppgångsfas. Rekylen har än så länge varit under ordnande former och i dagsläget är det sannolikt endast fråga om en rekyl i en större stigande trend, inte något större trendbrott.

Skulle aktien fortsätta rekylen ned mot 190 kr finns ett starkt stöd i form av den stigande trenden vilket skulle skapa ett attraktivt köpläge. En stop loss placeras förslagsvis vid 175 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto