Home > Analys: Kinnevik B mer uppsida förväntas

Analys: Kinnevik B mer uppsida förväntas

Investment AB Kinnevik är ett svenskt investmentbolag grundat 1936. Verksamheten består i att långsiktigt utveckla vinstgivande företag. Bolaget har sitt säte på Skeppsbron 18 i Stockholm. Kinnevik grundades 1936 av greve Wilhelm Klingspor och Robert von Horn. Namnet kom av en plats i närheten av Klingspors gård, Hellekis säteri, Kinneviken. Deras advokat var Hugo Stenbeck som tidigare hade haft Klingspor som klient och var god vän med Horn. En stor del av startkapitalet kom från försäljningen av Mellersta Sveriges sockerfabrik AB som släkten Klingspor var ägare i och Stenbeck hade rått dem sälja. Bolagets första investering var i Korsnäs sågaktiebolag vilket blev en lönsam investering. En del av vinsten investerades då i uppköp av Sandvikens jernverk. Stenbeck kom att köpa in sig i bolaget genom åren genom att belåna sig, något hans klient inte gjorde. Genom åren blev på detta sätt advokaten rikare än klienten. Klingspor ärvdes av sin son Carl-Gustaf Klingspor, och Hugo Stenbeck av sina barn.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns 160 samt 150 kr.

Kinnevik B aktien är en av de starkare aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en stigande trend efter den utlösta köpsignalen i mars månad. Då aktien samlat kraft under nästan tre års tid i ett intervall mellan 115 till 160 kr finns det god potential från köpsignalen. Skillnaden mellan toppen och botten i intervallet ger ett möjligt prisobjektiv på 45 kr från utbrottsnivån vid 155 kr vilket ger en målkurs på runt 200 kr. Det finns i dagsläget goda förutsättningar för denna målkurs att bli uppfylld och kanske även passeras.

Har man köpt kan man lugnt sitta kvar med långa innehav till dess att prisobjektivet, alternativt den korta uppåtgående trenden bryts. Vid eventuell rekyl i aktien finns ett stöd vid den stigande trendlinjen runt 160 kr, vilket sannolikt fångar upp eventuell svaghet.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto