Home > Analys: Kinnevik B närmar sig en vändning nedåt…

Analys: Kinnevik B närmar sig en vändning nedåt…

Kinnevik B utlöste en säljsignal när 260 kr nivån forcerades på nedsidan för ett par veckor sedan. Efter en lågpunkt på 224 kr närmar sig aktien ett test underifrån vilket utgör ett kortsiktigt blankningsläge.

Kinnevik B aktien tillhör en av de mer volatila aktierna på Stockholmsbörsen och har sedan augusti 2013 varit fastlåst i ett bredare handelsintervall mellan 195 och 310 kr. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är en placering främst lämpad för swing tradern som har en kortare placeringshorisont samt avkastningskrav.

Aktien har efter en dubbeltopp vid den psykologiska 300 kr nivån haft en svag utveckling vilket tagit aktien ned till undre delen av handelsintervallet med en lägsta notering på 224 kr i slutet av augusti. Under nedgången forcerades stödområdet runt 260 kr vilket omvandlats till ett starkt motstånd, vid test underifrån och utgör en kortsiktig ingångsnivå för en blankning ned mot 225 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 267 kr.

Skulle aktien mot förmodan fortsätta uppåt genom 260 kr och stänga därovan signaleras att aktien redan funnit en botten och förväntan är i detta fall ett tredje test av 300 kr nivån.

Aktien har tidigare funnit stöd vid 200 veckors glidande medelvärde vilket i skrivande stund ligger på 208 kr,  ytterligare stöd i form av intervallbotten finns strax därunder.

Närmaste stöd finns runt 224, 208 samt 200 kr. Motstånd finns vid 260, 287 samt av 300 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto