Home > Analys: Kinnevik B på väg mot 315 kr…?

Analys: Kinnevik B på väg mot 315 kr…?

Kinnevik B har efter ett återtest av kanalgolvet handlats i en starkt stigande trend där aktien forcerat ett flertal motståndsnivåer. Detta öppnar upp för fortsatt uppgång mot kanaltaket runt 315 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Kinnevik B aktien handlas i en stigande trendkanal som aktien respekterar mycket väl vilket åskådliggörs av de mer eller mindre exakta vändningarna de senaste åren. Så länge som aktien handlas inom denna trendkanal är ”kanalsurfing” mellan kanalgolvet och kanaltaket den rörelse som man bör positionera sig med.

Aktien var nere och vände exakt vid kanalbotten i samband med börsfrossan under augusti vilket resulterade i en större motreaktion. Aktien har därefter vid ytterligare två tillfällen testat kanalbotten som visat sig hålla.

Då stödet visat sig hålla är förväntan i första hand en succesiv förstärkning där varje passering av motstånd på ovansidan öppnar upp för vidare uppgång mot det slutgiltiga målet vid kanaltaket som i skrivande stund är runt 315 kr.

För att nå dit måste motståndet vid 290 följt av den psykologiska 300 kr nivå forceras.

Skulle aktien de kommande dagarna rekylera ned mot 260 kr uppstår ett fördelaktigt ingångsläge för ett köp. En stoploss kan i detta fall placeras under 253 kr. Målkurs sätts konservativt till 299 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att forcera 250 kr på nedsidan förvänta fortsatt nedgång mot 232 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto