Home > Analys: Kinnevik B prisobjektiv uppnått.

Analys: Kinnevik B prisobjektiv uppnått.

Kinnevik B har stigit kraftigt efter en mindre köpsignal i början på månaden. Aktien handlas vid ett motstånd vid kanaltaket, vilket i kombination med ett uppnått prisobjektiv ökar risken för en rekyl framöver. Det är sannolikt med ett test av stödzonen vid 175-178 kr inom kort.

Investment AB Kinnevik är ett svenskt investmentbolag grundat 1936. Verksamheten består i att långsiktigt utveckla vinstgivande företag. Bolaget har sitt säte på Skeppsbron 18 i Stockholm. Kinnevik grundades 1936 av greve Wilhelm Klingspor och Robert von Horn. Namnet kom av en plats i närheten av Klingspors gård, Hellekis säteri, Kinneviken.

Aktien handlas oroväckande mycket över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns vid den stigande trenden vid 175 kr samt horisontellt stöd vid 178 kr. Motstånd vid kanaltaket vid 200 kr.

Kinnevik B aktien är en av de starkare aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en stigande trend efter den utlösta köpsignalen i mars månad. Vi har tidigare varit positivt inställda då potentialen från ett utbrott från en längre tids konsolidering ansågs vara betydande. Aktien bröt detta intervall på ovansidan under mars månad vilket indikerade ett potentiellt prisobjektiv på 195 kr. Då aktien har haft en toppnotering på 202 kr har detta prisobjektiv uppnåtts, vilket i kombination med ett extremt överköpt läge vid motståndet runt kanaltaket ökar risken för rekyl signifikant.

Normallt sett är det positivt när en aktie handlas över det långsiktigt stigande medelvärdet, men handlas en aktie betydligt över det stigande medelvärdet indikeras snarare ett behov av en andhämtningspaus vilket tar sig form av antingen en sidåtgående rörelse eller en rekyl. Kinnevik B befinner sig i detta läge och med tanke på att aktien handlas runt motståndet i form av kanaltaket är det sannolikt att en rekylfas har påbörjats.

Det är försent att köpa aktien på dagens nivåer till en attraktiv risk i förhållande till potentiell avkastning. Vi rekommenderar istället att man låser in en del av vinsten av långa innehav.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto