Home > Analys: Kinnevik B i väntan på utbrottet….

Analys: Kinnevik B i väntan på utbrottet….

Kinnevik B har visat positiva indikationer inom konsolideringen där aktien handlats de senaste åren, vilket kan leda till ett utbrott på ovansidan. Så länge som stödet runt 205kr är intakt förväntas en positiv resolution.

Kinnevik B handlas sedan augusti 2013 i ett bredare handelsintervall mellan 185 och 273kr. Inom intervallet har aktien de senaste året uppvisat en sekvens av fallande toppar vilket indikerar ett avtagande köptryck.  Den underliggande svagheten ledde till ett rejält test av intervallbotten under februari vilket resulterade i en stark köprespons. Denna köpkraft har därefter bekräftats två gånger genom bildandet av en hammer och en bullish engulfing candlestick under juni och juli.

Stödet vid intervallbotten runt 185kr agerar såldes som ett vägskäl mellan bull och bear.

På kort sikt har aktien visat positiva indikationer genom en ny swing högsta och en forcering av motståndet vid 205kr. Detta kan leda till ett utbrott på ovansidan. I ett förmodat uppgångs scenario behöver aktien signifikant stänga ovanför motståndet i form av den fallande trendlinjen runt 225kr följt av vidare uppgång genom 238kr, detta öppnar upp för ett test av intervalltaket runt 287kr.

Då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan föreslås ett köp runt 205kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 197kr. Målkurs sätts till 238kr.

KINNEVIK
Entré köp 205kr Ticker KINV B
Målkurs 238kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 197kr P/E neg
Senaste 209.30kr Direkt avk. 3.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto