Home > Analys: Kinnevik kraftansamlar i ett avsmalnande handelsintervall.

Analys: Kinnevik kraftansamlar i ett avsmalnande handelsintervall.

Kinnevik B har efter ett större kursfall i början av året återhämtad sig kraftfullt och handlas nu i ett avsmalnande handelsintervall i väntan på information som möjliggör ett utbrott.

Kinnevik B aktiens kurskurva visade i slutet av förra året en trendacceleration på ovansidan vilket slutade i en mini krasch där aktien tappade 20 % inledningsvis. Kursfallet fortsatte de åtföljande månaderna och en bottenfas inleddes under mars efter en lägsta notering på 216.30kr. Aktien har brutits sig upp från denna bottenfas och utlöst ett flertal köpsignaler och visat en toppnotering runt den psykologiska 300 kr nivån.

Aktien har därefter visat stor volatilitet som på senare tid avtagit något då kurspendlingarna blivit allt snävare inom en triangelformation. Då huvudtrenden är stigande finns det goda förutsättningar för ett positivt utbrott, vilket signaleras vid en forcering av 290 kr, skulle detta inträffa finns det goda förutsättningar för ett test av motståndet vid januari toppen runt 313 kr.

Bryts å andra sidan triangelformationen på nedsidan, forcering av stödet runt 255 kr, indikeras svaghet och ökar chansen för ett återtest av stödet runt 240 följt av 220 kr.

För swing tradern finns det goda affärsmöjligheter inom detta intervall och vi rekommenderar ett köp runt 255 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 249 kr. Målkurs 285 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 255 kr. Närmaste motstånd finns vid 287 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto