Home > Analys: Kinnevik på väg mot jämviktspriset

Analys: Kinnevik på väg mot jämviktspriset

Kinnevik B ändrade beteendemönster den 17 januari då en lägre lågpunkt noterades i den paraboliska uppgången. Vi presenterade ett minikrasch scenario som sannolikt, men poängterade att oddsen även var goda för en större trendvändning. Aktien har tappat nästan 20 % och är nu i närheten av det långsiktiga jämviktsvärdet.

För att lyckas med aktieaffärer med längre tidshorisont än ett par dagar är det fördelaktigt om ens placeringar är i samklang med den underliggande trenden. Oftast innebär detta att man ligger på köpsidan om det långsiktiga glidande medelvärdet är uppåtlutande och säljsidan om det är fallande. Det är vanligt att man använder sig av 200 dagars glidande medelvärde som en indikation på hur aktien förhåller sig i jämförelse med dess långsiktiga jämviktsvärde.

I en upptrend oscillerar en aktie i normalfallet inom ett tydligt definierat intervall ovanför 200 dagars glidande medelvärde. I de fall en aktie accelererar på ovansidan visar kurskurvan mer av en parabolisk lutning och sentimentet är extremt skevt åt det positiva hållet varvid en sentiment justering till ett normalläge ofta sker med en lika kraftfull rörelse åt andra hållet. Med andra ord bör man vara extra vaksam för bakslag när en aktie rör sig onormalt långt ifrån jämviktsvärdet.

Vi poängterade i analys 20 jan att Kinnevik aktien stod inför ett läge där en minikrasch eller större trendvändning var ett sannolikt scenario då kurskurvan visat paraboliska tendenser. Med facit i hand har aktien upplevt en minkrasch då aktien fallit med 20 % från toppen och finner aktien inte stöd vid det långsiktiga jämviktvärdet i skirvande stund runt 226 kr ökar oddsen för en långsiktig trendvändning.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
11,3 (8,23) 40,0 (6,15) 1,1 (1,13) 2,7 (2,79) 6,50 21,03 220,04
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto