Home > Analys: Kinnevik vid viktig motståndsnivå

Analys: Kinnevik vid viktig motståndsnivå

Kinnevik B har haft en stark utveckling sedan bottennivån vid 121,2 kr den 18 maj. Vi skrev i vår analys av Kinnevik den 5 juni att aktien skulle få en tydlig köpsignal om aktien gick över motståndet vid 130 kr.

Dessutom skrev vi att en sådan köpsignal indikerade att hela börsen i så fall skulle vara på väg att vända uppåt. Investmentbolaget Kinnevik utvecklar sig nämligen oftast i samma riktning som hela börsen.

Kinnevik B fick köpsignalen några dagar senare och aktien har nu också nått upp till den viktiga motståndsnivån vid ca 142 kr. På vägen dit fick aktien också ytterliggare en köpsignal när den gick över en motståndsnivå vid ca 136 kr. Kinnevik B handlas i skrivande stund på 141,5 kr.

Motståndsnivån vid ca 142 kr är intressant ur många synvinklar.

Dels är det en nivå som fungerat som ett viktigt stöd och motstånd tidigare för Kinnevik B vid ett flertal tillfällen.

Dels är det ungefär dit som den tidigare köpsignalen aktien fick i juni indikerade att aktien hade möjlighet att gå upp till. Se vår analys av Kinnevik den 5 juni.

Dessutom innebär uppgången till ca 142 kr att nedgången från årshögsta till årslägsta där har rekylerat med ganska exakt 61,8%. Årshögsta var vid 155,2 kr den 27 mars och årslägsta vid 121,2 kr den 18 maj.

Denna 61,8% Fibonacci-relation är ett vanligt förekommande förhållande mellan olika kursrörelser, framförallt vid rekyler.

Nu får vi se om Kinnevik B har kraft nog att etablera sig över detta viktiga motstånd. Gör aktien det får den ytterliggare en köpsignal. Potentialen på den köpsignalen är i så fall upp till ca 149 kr.

Kinnevik B har innan dess ett motståndsområde vid ca 145-146 kr som kan ge i alla fall tillfälliga problem. Framförallt har emellertid aktien viktiga motståndsnivåer vid ca 150 kr och ca 155 kr.

Viktiga stödnivåer har aktien vid ca 136 kr och ca 130 kr. Aktien har också en uppåtgående trendlinje som i dagsläget ger stöd vid ca 137 kr.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är svagt uppåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är däremot tydligt uppåtriktad.

Stochastic-indikatorn har börjat komma upp till höga nivåer och visar att aktien håller på att bli överköpt. Det är dock säljsignal i sig självt då en aktie kan fortsatta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Risken är nu att detta sommarrally ”bara” är en uppåtrekyl i en större nedåtgående trend. I så fall kan uppgången hastigt ta slut någon gång i augusti-september för att sedan vända ner med full kraft. Se också vår analys av OMXS30 den 23 juli.

Så vill man vara försiktig så säljer man eventuella innehav i Kinnevik B här vid motståndsnivån vid ca 142 kr. Alternativt kan man också sälja hälften av sitt innehav här.

Är man mer riskbenägen avvaktar man ett genombrott av motståndet vid 142 kr och siktar på en uppgång till ca 150 kr.

Vill man köpa Kinnevik B skulle vi rekommendera att man gör det på en eventuell rekyl till i närheten av stödområdet kring 136-137 kr. Köp då gärna relativt små positioner. Sikta på uppgångar till ca 142 kr eller ca 150 kr.

Stop loss om aktien stänger under 135 kr. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Kinnevik B (Dagsdiagram)
Kinnevik B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.