Home > Analys: Klarnar bilden för Swedbank idag?

Analys: Klarnar bilden för Swedbank idag?

Swedbank har de senaste två veckorna handlats runt utbrottsnivån vid 188kr. Vi avvaktar en distinkt stängning ovanför för att signalera ett utbrott uppåt alternativt en avvisning med åtföljande nedgång.

Swedbank aktien har likt de övriga storbankerna på Stockholmsbörsen börjat visa tecken på en återhämtning. Swedbank aktien ligger tekniskt sett först att vara i närheten av en köpsignal. Nordea och SEB har visat under veckan visat positiva tecken genom en ny swing högsta medan SHB ligger en bit efter.

Swedbank visade i slutet av juli positiva tecken genom att forcera motståndet vid kanaltaket följt av en etablering på ovansidan av jämnviksvärdet, MA 40 veckor. Aktien har därefter fortsatt visa styrka genom att ta sig upp mot swing högsta vid 188kr, från mars och juni vilket än så länge utgör ett hinder på ovansidan.

De senaste veckorna har aktien visat en oregelbunden tendens vid denna avgörande nivå genom att testa på både nedsidan och ovansidan men inte lyckas att signifikant stänga därbortom. Huvudscenariot är ett utbrott på ovansidan vilket bekräftas genom att aktien stänger ovanför 190kr på dagsbasis. Imorgon, fredag är extra signifikant då innebörden är en stängningskurs på veckobasis.

SWEDBANK
Entré köp 190kr Ticker SWED A
Målkurs 207kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 184kr P/E 11.5
Senaste 189.30kr Direkt avk. 5.7%

Vi rekommenderar ett köp om aktien lyckas stänga ovanför 190kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras vid en stängning under 184kr. Målkurs sätts till 207kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att passera lågpunkten vid 184.70kr förväntas vidare nedgång mot 177kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är utplanande från ett tidigare fallande läge.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol SWED A.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto