Home > Analys: Kommer Apple ge rätt signaler för fortsatt uppgång?

Analys: Kommer Apple ge rätt signaler för fortsatt uppgång?

Apple har sedan botten den 27 juni satt fart uppåt, klarar den ett pinnhål till? Situationen är i dagsläget kritisk då aktien handlas strax under viktiga nivåer , men potentialen är fortsatt god på kort sikt om rätt signaler faller på plats.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Apple har satt ett antal lågpunkter i år, ingen av dessa lyckas dock med att få till riktigt intressanta samband till toppen i maj 2015.

Fokuserar vi på de korta cyklerna är vi vaksamma på en relation på tiden från botten den 12 maj intill 27 juni. Vi har ännu tid kvar innan vi når ett, ur detta perspektiv, kritiskt tillfälle. 13 september står ut som klart intressant för en lite större topp.

Vi är också vaksamma på eventuella relationer, för de större cyklerna, från toppen i maj 2015 till botten ett knappt år senare. Igår den 23 augusti har vi en sådan 180 graders relation. Skulle aktien fortsätta upp några dagar efter gårdagens datum har vi en positiv signal på plats som indikerar en stigande trend intill minst den 13 september.

Dagsdigram Apple
Dagsdigram Apple

Pivots

Toppen i maj förra året kom in på $133, lågpunkten den 12 maj bröt i och för sig $91 något, men vi har sannolikt en 360 graders relation på plats. Betydelsen av nivån har i och med den kraftiga studsen visat sin betydelse.

I 180 graders relation till lågpunkten på $91 har vi $111, kan vi ta oss förbi denna nivå ligger vägen mot $116, $121 och möjligen även $127 öppen.

Stöd hittar vi på $106, $101 och $96.

Vågmönster

Från lågpunkten den 12 maj har vi en första swing uppåt som toppade i början på juni, detta är antingen en våg a eller en våg 1, lågpunkten i slutet på juni är våg b eller våg 2.

Vad som dock är av större intresse är den impulserande vågen från gapet den 27 juli, mycket talar för att detta är en tredje våg i nuvarande mindre cykel. Stämmer detta bör Apple klara av att bryta upp över den viktiga $111 nivån och fortsätta bygga på nuvarande cykel ännu ett tag, mot högre nivåer.

Tekniska indikatorer

200 dagars glidande medelvärde är fallande, vilket egentligen bara bekräftar vad man kan se i grafen, dvs lägre toppar och generellt lägre bottnar. 50 dagars glidande medelvärde är dock kraftigt stigande, vilket betyder att den nuvarande kortare trenden är stark.

Oscillatorerna i form av Stochastic och RSI har vänt ned från överköpta nivåer, vilket dock är naturligt i en situation där vi stött på starkt motstånd efter en kraftig uppgång. Bryter vi nu uppåt finns det ingenting som säger att dessa inte kan rulla på höga nivåer ett tag till.

 

Apple – en överblick
Entré köp $111 Ticker AAPL
Målkurs $121 Marknad Nasdaq
Nödutgång $106 P/E  12.8
Senaste $108.85 Direkt avk. 1.9 %

Summering

Vi har något motstridiga signaler i Apple och utifrån var vi står nu behövs bekräftelse på att aktien vill fortsätta uppåt. Bryter vi $111 får vi signal för fortsatt högre priser intill åtminstone 13 september.

Vi tar då sikte på $121, men oavsett hur högt priset tagit sig är vi vaksamma kring den 13 september. Nödutgången i form av en stop-loss kan placeras vid $106 alternativt vid daglig stängning under $108.

Apple har en rad events planerade i Tyskland, Australien samt Spanien. Av speciellt intresse relaterat till tidscyklerna ovan blir det den 14-16 september i Spanien.

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto