Home > Analys: Konsolidering skapar handelsmöjligheter i Nobia.

Analys: Konsolidering skapar handelsmöjligheter i Nobia.

Nobia aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend som de senaste månaderna övergått till ett sidledes handelsintervall. Goda handelsmöjligheter finns för den kortsiktige aktören samtidigt som en potentiell ingångsnivå skapats för den långsiktige investeraren.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nobia aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend efter ett rejält utbrott från ett sidledes handelsintervall mellan 50 och 60 kr. Initialt visade aktien ett falskt utbrott då aktien med god marginal handlades tillbaka in i konsolideringen. Aktien har därefter handlats i en stabil upptrend som de senaste månaderna övergått till en konsolideringsfas. För den kortsiktige swing tradern uppstår goda intjäningsmöjligheter mellan stödet runt 73.50 kr och motståndet vid 82 kr.

För investeraren med längre tidshorisont skulle en rekyl ned mot under delen av handelsintervallet skapa en attraktiv ingångsnivå inför ett förmodat utbrott genom konsolideringstaket, då huvudtrenden är stigande. Nästa anhalt på ovansidan i detta scenario är en fortsatt uppgång mot all time highs runt 100 kr nivån.

Skulle stödet vid intervall botten forceras är detta ett tecken på svaghet och ökar risken att vi har att göra med en toppformation. Nästa anhalt på nedsidan är i detta fall stödet runt 70 kr.

Då potentialen är sund i förhållande till risk rekommenderas ett köp vid 73.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 71 kr. Målkurs sätts i första hand till 82 kr med möjlighet till ett utbrott mot 100 kr nivån.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOBI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto