Home > Analys: Kontinuerlig styrka i AstraZeneca.

Analys: Kontinuerlig styrka i AstraZeneca.

AstraZeneca har med råge uppfyllt målkursen i vår köprekommendation, men har inte visat några som helst svaghetstecken… vilket ökar oddsen för ett test av tidigare toppar runt 620kr.

Astra Zeneca föll kraftigt under sommarmånaderna i samband med negativt nyhetsflöde, vilket gjorde aktien kraftigt översåld i det kortsiktiga perspektivet. I nedgången forcerades ett flertal stödnivåer och aktien testade tidigare botten där en doji candlestick uppvisades, vilket indikerade ett avtagande säljtryck. Då risken kunde placeras snävt i förhållande till åtminstone en kortsiktig motreaktion föreslogs ett köp, se rekommendation den 28 aug, runt 472kr. Med facit i uppnåddes målkursen på 525kr den 11 september men aktien har därefter fortsatt visa styrka genom att forcera 546kr som växelvis fungerat som både stöd och motstånd.

Så länge som aktien på veckobasis avvisar 546kr ovanifrån är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot årshögsta från 2016-17 runt 620kr. För att nå dit finns avstämningsnivåer i form av motstånd vid 580 följt av 589kr.

Vi ser en andra chans till ett köp runt 550kr. Målkurs placeras till 590kr. Stoploss 535kr

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga under 546kr, finns närmaste signifikanta stöd runt 514kr.

AstraZeneca
Entré köp 550kr Ticker AZN
Målkurs 590kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 535kr P/E 20.4
Senaste 558kr Direkt avk. 4.6%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.