Home > Analys: Köp Bank of America

Analys: Köp Bank of America

Bank of America Corporation (NYSE: BAC) är ett amerikanskt multinationellt bank-och finansiella tjänster företag med huvudkontor i Charlotte, North Carolina. Från och med 2010, är Bank of America det femte största företaget i USA av de totala intäkterna, samt den tredje största icke-oljebolaget i USA (efter Walmart och General Electric). Under 2010 listade Forbes Bank of America som den 3: e största företaget i världen. Bankens 2008 förvärv av Merrill Lynch gjorde Bank of America världens största förmögenhetsförvaltning företag och en stor aktör på investment banking marknaden

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Bank of America gjorde en lågpunkt på 4.92 $ julen 2011 och steg som högst till strax ovanför 10 $ i mars 2012. En större rekyl avslutades i maj månad och en högre lägsta kurs vid 6.89 $ gav en underliggande positiv bild. Denna höge lägsta kurs testades under juli månad och när aktien inte lyckades ta sig under denna uppstod ett naturligt rally upp mot den tidigare toppen vid 10 $. Aktien har de senaste 10 veckorna handlats i ett allt snävare intervall under motståndsnivån vid 10 $. Under gårdagen forcerades detta intervall med kraft och aktien stängde nära dags högsta med en omsättning som var tre gånger det normala. En stark köpsignal har därmed utlösts.

Ett möjligt prisobjektiv i denna köpsignal ligger runt 13.20 $ vilket är skillnaden från den högre lägsta kursen vid 6.89 $ och den tidigare toppen vid 10.10 $.

Vi rekommenderar att man köper på sig halva av det tänka innehavet redan idag och resterande halvan om aktien skulle göra en rekyl ned mot utbrottsnivån vid 10 $ de kommande veckorna. En stop loss läggs förslagsvis under 9. 50 $.

Bank of America (Dagsdiagram)
Bank of America (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto