Home > Analys: Köp Betsson på rekyler

Analys: Köp Betsson på rekyler

Betsson B ligger i en stark trend uppåt. Vi rekommenderar att man köper aktien på eventuella rekyler ned mot de olika stödnivåerna.

Idag kom spelbolaget Betsson med sitt resultat för det första kvartalet. Resultatet före skatt blev 171 miljoner vilket överträffade analytikernas förväntningar som låg på 160 miljoner enligt SME Direkts sammanställning.

Betsson B har haft en fantastisk resa på börsen de senaste åren. I år har aktien gått upp med 45% räknat på aktiekursen är i skrivande stund på 221 kr. Det är också bara 9 år sedan kursen var under 2 kr..

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad för Betsson. Även den korta trenden är klart uppåtriktad för aktien.

Stochastic-indikatorn visar att aktien är i ett överköpt läge. Detta är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta vara överköpt ett bra tag om den ligger i en stark trend.

Betsson har ett mindre motstånd vid 225 kr, men det behöver inte orsaka något större hinder för aktien. Betsson brukar forcera sin motstånd förr eller senare.

En tillväxtaktie som Betsson kan däremot vara känslig för om vinsttillväxten hackar, men den dagens rapport ger inga sådana signaler. Tvärtom.

Betsson har en brant stigande trendlinje som ger stöd vid ca 218 kr. Under det har Betsson stödområden framförallt kring 200-204 kr, ca 180 kr och ca 159 kr.

Då OMXS30 fortfarande ser svagt ut kan vi komma att få se en fortsatt volatil aktiemarknad som kan erbjuda bra köptillfällen även i en aktie som Betsson.

Rekommendationen blir därför att köpa aktien på eventuella rekyler ned mot de olika stödnivåerna. Stop loss om aktien stänger strax under respektive stödnivå.

Betsson (Dagsdiagram)
Betsson (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.