Home > Analys: Köp Bravida på rekyl!

Analys: Köp Bravida på rekyl!

Installations- och servicebolaget Bravida har sedan 10 januari i år kraftsamlat kring 57.50 kronor. Senaste två handelsdagarna har uppvisat kraftig uppgång till strax under 59 kronor. Att aktien etablerat sig över tidigare svårslagna 57 kronor öppnar upp för en resa norrut, efter att aktien hämtat andan på en rekyl ned till 57.50 kronor.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Bravida upplevde en riktigt sur avslutning av senhösten under 2016, och det var inte förrän i december som köpstyrkan klev in tillbaka i bilden.

Resan norrut sedan december innebär hittills en uppgång på runt 13 procent, och vi slog tidigt ut både 50, 100 och 200 dagars glidande medelvärde, som innebar en fortsatt resa norrut trots svårigheter inom två veckor av utbrottet.

Sedan tidigare har 57 kronor uppvisat hög handelsvolym, vilket indikerar stort intresse från både köpare och säljare kring denna prisnivå.

Efter onsdagens handel och två dagars uppgång har vi äntligen släppt taget kring denna prisnivå, vilket innebär att vi äntligen kan vara på gång att fortsätta resan vidare norrut mot nya skyar.

Kortsiktigt är aktien något överköpt efter uppgången, vilket innebär att vi ser en kommande rekyl ned till omkring 57.50 kronor kan skapa ett mycket attraktivt köpläge.

När köpsignalen utlöses ser vi en resa vidare norrut mot 60.50 kronor, som tidigare blev höstens toppnivå, som resulterade i en kraftig nedgång till 51 kronor.

Så sent som i december framgick det i ett pressmeddelande att bolaget tecknat ett kontrakt med norska vägverket (Statens vegvesen).

Kontraktets ordervärde uppgår till drygt 290 miljoner svenska kronor, och inkluderar leverans av elinstallationer till utbyggnad av Eiganes- och Hundvågstunneln i Stavanger.

Projektet beräknas löpa under två år, och beräknad projektstart är juni 2017.

Den 7 november framgick det i ett pressmeddelande att Bravida förvärvar finska Asentaja som är verksamma inom el, vs och ventilation.

Bolaget omsätter idag på årsbasis omkring 130 miljoner svenska kronor, där ett 100-tal anställda ingår.

Delårsrapporten för Bravidas fjärde kvartal presenteras den 22 februari.

Bravida
Entré köp 57.50 kr Ticker BRAV
Målkurs 60.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 56.30 kr P/E 24.9
Senaste 58.70 kr Direkt avk. 1.7%

 

Vi inväntar rekyl ned till omkring 57.50 kronor, vilket skapar ett attraktivt köpläge för en resa vidare norrut till vår målkurs 60.50 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 56.30 kronor.

Aktien handlas över vår medeltalstrio 50, 100 samt 200 dagars glidande medelvärde. Efter tolv dagars handel har aktien även etablerat sig tydligt över 12 månaders glidande medelvärde vilket i sig signalerar positivitet framöver.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BRAV.

Analys: Köp Bravida på rekyl!

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto