Home > Analys: Köp Byggmax på rekyl!

Analys: Köp Byggmax på rekyl!

Byggmax har sedan början av december föregående året bjudit på ett tydligt positivt humör, som tidigare under 2016 föll hela 30 procent! Efter onsdagens handel etableras bolagets aktie nu tydligt över MA 200, men med ett kortsiktigt överköpt scenario kommer en tydlig köpsignal att skapas på rekyl.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Byggmax inledde 2016 i klart negativa tongångar, efter att tidigare noterats vid all time high efter den kraftiga uppgången under 2015.

Aktien föll inledningsvis 30 procent under 2016 före den stora vändningen kom under december månad.

Rent tekniskt har Byggmax nu etablerat sig över vår medeltalstrio MA 50, 100 och nu även 200 dagars glidande medelvärde efter onsdagens handel.

Utifrån ett längre perspektiv handlas även aktien precis över 40 veckors medeltal, och är även på väg att etablera sig över 12 månaders medelvärde.

Köpstyrkan har även klivit tillbaka in i bilden, och efter tre månaders nedgång noterar vi äntligen en inledningsvis positiv månad.

Samtidigt innebär den kraftiga uppgången på över 13 procent under en månads tid att vi nu även befinner oss i ett kortsiktigt överköpt läge.

Sannolikheten har därmed ökat tydligt för en rekyl ned mot MA 200, vilket dock innebär att vi ser ett köpläge uppenbaras när vi beräknas vända kring 64 kronor.

Det underliggande momentum som finns bakom kulisserna innebär samtidigt att Byggmax som var ordentligt blankad under 2016 nu kan vara på väg att få tillbaka andan, och styrka nog från köpare som kliver tillbaka in i bilden som ser köpläge.

En ingångsnivå som 64 kronor kommer samtidigt innebära att vi vänder blickarna mot en uppgång till 69.50 kronor, vilket även kommer att innebära att vi i ett sådant läge befinner oss i yttre volymområdet, och säljare väntas kliva in tydligt i bilden kring denna prisnivå.

Som vi nämnde tidigare i analysen var Byggmax ordentligt blankad under 2016, och Nyhetsbyrån Direkt rapporterade i mitten av december att blankarnas totala position i Byggmax motsvarade vid tillfället 4.6 procent, drygt 170 miljoner kronor.

Vi tror däremot att vi kan ha nått en vändpunkt, och att blankarna kan vara på väg att vikta ned sin position till förmån för att släppa in köparna i bilden igen.

Byggmax
Entré köp 64.00 kr Ticker BMAX
Målkurs 69.50 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 62.20 kr P/E 15.5
Senaste 65.00 kr Direkt avk. 3.3%

 

Då Byggmax är kortsiktigt överköpt kommer ett attraktivt köpläge uppenbaras vid rekyl runt 64 kronor. Vi ställer in siktet och målkursen på 69.50 kronor, och nödutgången placeras förslagsvis vid 62.20 kronor.

Aktien har precis etablerat sig över 200 dagars glidande medelvärde, efter att sent i december även funnit mark över MA 100.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BMAX.

Analys: Köp Byggmax på rekyl!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto