Home > Analys: Köp Doro på rekyl.

Analys: Köp Doro på rekyl.

Doro aktien befinner sig i en stadigt stigande trend där kursmönstret utgörs i form av prisboxar. Rekyl ned mot taket av förra prisboxen runt 46 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Doro aktien har efter en lägre topp i februari 2014 handlats ned kraftigt från en högsta notering på 57.35 kr till som lägst 25.13 kr. Från juni till oktober handlades aktien i ett bredare handelsintervall mellan 35 och 25 kr som nu i efterhand visat sig var en större bottenformation där aktien brutit sig loss på ovansidan under ökad omsättning.

Aktien har därefter visat teknisk styrka då aktien dels etablerat sig ovanför det långsiktiga jämvikstvärdet, MA 200, som numera är stigande samt har OBV värdet bekräftat den stigande trenden från oktober botten.

Inom den stigande trenden har aktien bildat mindre konsolideringsfaser i form av prisboxar där ett utbrott markerat starten av en ny uppgångsfas samtidigt som taket i prisboxen omvandlats till ett stöd. I slutet av februari bröt aktien återigen konsolideringstaket som nu utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned mot 46 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 44 kr. Målkurs sätts konservativt till 54 kr.

Aktien handlas över det svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 46 kr. Motstånd finns vid 50 följt av 55 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol DORO.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto