Home > Analys: Köp Micro Systemation med fördelaktig risk/reward

Analys: Köp Micro Systemation med fördelaktig risk/reward

XRY är den egenutvecklade mjukvaran som används för att återfå information som blivit raderad ur mobiltelefoner och andra portabla enheter. I företagets produktutveckling syns XAMN som är ett nytt system för analys av information från flera mobiler och som fått mycket bra feedback. Vidare återfinns XRY Kiosk som är en stationär lösning med pekskärm och som enkelt ska kunna användas av personal som saknar specialutbildning. Nya produkter väntas öka tillväxten och behålla lönsamheten.

Företagets kunder brukar av budgetskäl lägga sina order i slutet på kalenderåret varför det första kvartalet historiskt är något svagare. Men VD Joel Bollö,  menar på att nya produkter och ökad efterfrågan bäddar för fortsatt god tillväxt och bra lönsamhet. Det finns dock ett osäkerhetsmoment när det kommer till försäljningen på den amerikanska marknaden eftersom bolaget i nuläget inte kan bedöma utfallet av budgetnedskärningarna i USA. Men samtidigt har man öppnat ett nytt kontor i Moskva och erhållit en kinesisk genomslagsorder på 5 miljoner SEK och fortsätter därmed att växa.

Micro Systemations försäljningstillväxt ligger i en positiv trend men dessvärre har inte alltid resultatet hängt med i samma proportioner vilket kan förklara aktiens handelsintervall mellan 10 och 20 sedan 2010. Aktien står nu i 14,65 och det finns utrymme för en ordentlig uppgång.

Momentumindikatorn har envist vänt vid nollstrecket och återspeglar således 200 veckors glidande medelvärde som talar om för oss att aktien konsoliderar. Men MSAB har nu rekylerat 20 % från toppen och fångats upp av 34-veckors glidande medelvärde. Här återfinns också en 50 % fibonacci retracement.

Det är tekniskt fördelaktigt att gå in i aktien nu eftersom potentialen vid etablering över motståndet på 15,6 är ett återtest av toppen på 17,8. Risken är samtidigt en etablering under 34-veckors medelvärde. Det ger 20 % reward mot cirka 7 % i risk.

Analys av handelsaktiviteten de senaste 10 veckorna indikerar att köparna varit mer aggressiva under uppgångsfasen i början på året jämfört med under rekylfasen. Detta förstärker det positiva scenariot om en uppgång för MSAB.

MSAB veckodiagram
MSAB veckodiagram
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto